keskiviikko 19. elokuuta 2015

Tästä se lähtee

Pitsineulesukat. Malli: Novitan sukkalehti.
Lanka: Novita Impivaara.
Tervetuloa tuliterään blogiini! Tämän blogin perustaminen on ollut unelmissani jo todella pitkän ajan, mutta tähän mennessä aika ei ole riittänyt. Nyt kuitenkin on elämäntilanne vihdoin sellainen, että uskaltauduin tämän perustamaan.

Käsitöistä on tullut elämäni varrella paljon enemmän kuin harrastus. Olen (muistaakseni) ihan pienestä pitäen ollut kiinnostunut kaikenlaisesta näpertelystä, mutta käsityöt "löysin" oikeastaan vasta yläasteiässä. Koulun käsityötunnit olivat minulle pakkopullaa, ja varsinainen innostus taisi iskeä vasta kun pakolliset käsityötunnit loppuivat.

Aluksi tein käytännössä yksinomaan kirjontatöitä. Jossain vaiheessa mukaan tulivat virkkaustyöt. Neulomisesta innostuin vasta joitakin vuosia sitten. Pitsinnypläystäkin on tullut kokeiltua, ja isoja ryijyjä olen tehnyt ompelemalla muutaman. Ompelukoneen ja saumurin kanssa olen yrittänyt päästä yhteisymmärrykseen muutaman kerran viimeisen vuoden aikana, mutta toistaiseksi en ole kunnolla vauhtiin päässyt. Toivoisin kovasti oppivani ompelemaan lapsilleni vaatteita.

Suuri heikkouteni ovat pitsit, oli valmistustekniikka mikä tahansa. Kutsun itseäni pöytälaatikkovirkkaajaksi, sillä minulla on varastossa iso pino virkattuja pitsiliinoja, joille minulla ei ole tällä hetkellä käyttöä. Silti niitä on vaan ihan pakko tehdä, koska ne on niin ihania. Toki virkkaamalla syntyy muutakin, mm. päivä- ja torkkupeittoja.

Alla olevassa (valitettavasti hieman epätarkassa) kuvassa näkyvät tällä hetkellä aktiivisesti tekeillä olevat projektit. Tässä eivät siis edes ole kaikki "vaiheessa olevat" käsityöni. Vaikka töitä on meneillään samanaikaisesti useita, eivät ne onneksi jää ikuisuusprojekteiksi, vaan valmistuvat tasaiseen tahtiin.  Minulle on tärkeää, että voin valita useamman eri tekniikan joukosta juuri sen, mikä kullakin hetkellä eniten kiinnostaa.

Tässäpä luettelo kuvan projekteista:
  • Kirjava torkkupeitto
  • Violetti torkkupeitto (tai mitä siitä sattuukaan tulemaan)
  • Vaaleankeltainen lapsen neulepusero (viimeistelyä vaille valmis)
  • Vaaleanpunainen lapsen neuletakki
  • Kirjoneulesukat itselleni
  • Vaaleanpunaiset "ruttusukat" esikoiselle
  • Tummanharmaat keskikuviosukat itselle. Kuvio ei valitettavasti kuvassa näy.
  • Ristipistotyö, josta pitäisi tulla taulu.

Tämänhetkiset projektit
Näistä projekteista kerron enemmän tulevissa postauksissa. Nyt kirjontatyön pariin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti